Stalen scharnierdeuren

Stalen scharnierdeuren

De scharnierdeur is een deur zoals we die van oudsher kennen. Dit is altijd de standaard deur geweest in woningen. Hij staat ook wel bekend als de deur die in een kozijn hangt. Deze gaat 180 graden open naar één kant. Bij Dibbet Doors leveren we de stalen scharnierdeur in bijna álle maten en kleuren. Denk aan enkele- of dubbele scharnierdeuren, of zelf een hele wand.

Stalen scharnierdeuren

Sluiting van een scharnierdeur

Wij sluiten een scharnierdeur standaard met een rolschot sluiting. Deze rolt als het ware in het slot. Dat betekent dat de deur geen deurklink nodig heeft. Dit is perfect voor deuren van woonruimte naar woonruimte. Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn om een standaard slot met deurklink in uw scharnierdeur te verwerken. Dit zie je vaak terugkomen bij bijvoorbeeld wc- of badkamerdeuren.

 

 

Hoe zien onze scharnieren eruit?

Zoals het eigenlijk hoort gebruiken wij altijd gouden/messing scharnieren. Dit geeft een luxe & exclusieve uitstraling. Mocht u het scharnier toch in de kleur van uw deur wensen, is dit uiteraard mogelijk. Het omhulsel van het scharnier coaten wij mee met de kleur van de deur.

Stalen scharnierdeuren

Een stalen scharnierdeur in een bestaand kozijn

Het is mogelijk om een stalen scharnierdeur op te hangen in uw huidige kozijn. Dit kan wel alleen als deze van hout is. Wij plaatsen dan een stalen omlijsting in uw houten kozijn. Hier hangen wij de scharnierdeur aan op.

 

Beglazing van de scharnierdeur

Onze scharnierdeuren zijn standaard voorzien van 3-3-1 veiligheidsglas. Dit glas zal nooit in heel veel stukjes uit elkaar vallen. Dit omdat het glas bestaat uit twee lagen floatglas die met folie aan elkaar verbonden zijn. Mocht het glas breken, dan blijven alle glasdelen bij elkaar. Dit vermindert de kans op verwondingen. Liever een andere kleur zoals, zwart-, brons- of grijs glas? 3-3-1 veiligheidsglas is in enorm veel kleuren te leveren.

Naast 3-3-1 veiligheidsglas leveren wij ook gehard glas. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij figuren in het glas. Mocht dit glas breken valt het in kleine stukjes uit elkaar. Maar zonder scherpe punten om verwoningen te voorkomen.

Stalen scharnierdeuren
Stalen scharnierdeuren

Een stalen scharnierdeur in verschillende kleuren

U kunt al uw creativiteit kwijt bij een Dibbet Door, omdat alle deuren in oneindig veel kleuren te leveren zijn. Sterker nog, het is te leveren in álle RAL-kleuren. Naast die kleuren zijn kleuren zoals, goud, brons en zilver ook mogelijk. Dit is onze speciale selectie poedercoat kleuren. Lees hier meer over het hele poedercoat proces.

Wij bieden naast het poedercoaten ook een andere, speciale staal behandeling aan. Dit noemen wij ‘Metaal coating’. Door metaal coating ontstaat er een levendig effect, maar wel iets wat door bijvoorbeeld vette vingers of vloeistoffen kan reageren. Met metaal coating wordt er vloeibaar metaal op de deur gespoten. Dit kan uitgevoerd worden in verschillende kleuren messing, brons en steellook.

Waarom een scharnierdeur, en heeft deze nadelen?

Wij raden u in de meeste gevallen een taatsdeur aan, omdat dit een prachtig systeem is in deze tijd. Maar er zijn natuurlijk situaties waarbij een scharnierdeur praktischer is. Een scharnier laat wat minder tocht door dan een taatsdeur, doordat de scharnierdeur in een kozijn valt. Maar deze gaat wel maar 180 graden open, maar wel naar 1 zijde.

 

Prijs van een stalen scharnierdeur

De prijs van een scharnierdeur hangt van veel dingen af. Omdat wij oneindige opties aanbieden, raden wij u aan om via ons offerteformulier een vrijblijvende offerte op te vragen. U kunt natuurlijk ook eerst onze deuren bekijken in de showroom. Wij willen u al het advies geven wat u nodig heeft. Maak gemakkelijk een afspraak in onze showroom.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontwerp uw scharnierdeur Vraag een offerte aan